Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация
Бабина медена торта Необходими продукти :
захар - 100 г
яйца - 1 брой
масло - 50 г краве
мед - 50 г
сода - 1 ч.л.
ванилия - 1 ч.л. ванилова есенция
брашно - 250 - 260 г
масло - 200 - 250 г на стайна температура, за крема
мляко - 300 - 400 г кондензирано
портокали - настъргана кора на 1 портокал
орехи - смлени за украса
Начин на приготвяне :
В разбийте яйцето със захарта до пухкава смес. Разтопете в съд на котлона меда и маслото и прибавете към тях содата. Бъркайте енергично докато сместа стане с леко карамелен цвят.
Свалете от котлона и отново при непрекъснато бъркане добавете яйчната смес и ванилията. Постепенно добавяйте и брашното и бъркайте с дървена лъжица или шпатула, докато сместа се хомогенизира. Оставете я да почине за 1 час, покрита с фолио.
След това от тестото трябва да разстелите и разточите 6 еднакви блата. Всеки от блатовете се пече за 4-5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, в тава, застлана с хартия за печене. Охлаждат се върху скара и се вадят внимателно от хартията. Изравнете блатовете от страни с еднакъв диаметър.
Разбийте маслото с кондензирането мляко и добавете портокаловата кора, за да направите крема. Блатовете сглобете с крема, като отгоре намажете цялата торта. Направете украса по медената торта от фино смлени орехи.
Е-бюлетинИзползвай възможността да се запишеш за получаване на новите ни оферти по e-майл