Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Пчелна Ферма Валера

Кашлица 1. Разбъркват се 250 г мед и настърган на дребно хрян (парче с дължина около 10 см) и се взема по 1 супена лъжицапреди хранене. 2. Връзва се в кърпа 120 г ленено семе и се вари в 1 л вода. След това се изстисква енергично в същата вода, прибавят се сокът от 1 лимон и 500 г мед. Взема се по 1 супена лъжица преди хранене. 3. Една чаша мед се смесва с 1 супена лъжица смляно змийско грозде, прибавят се сокът от 1 лимон и 1 супена лъжица сметана и се разбърква (швейцарска рецепта по д-р Карл Брюшик). Взема се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене. 4. Издълбава се вътрешната част на една ряпа, напълва се с мед и се оставя няколко дни. Взема се от съдържанието по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно. Народната медицина препоръчва това лечение при болни от магарешка кашлица. 5. . Настъргва се на много дребно 500 г лук и се вари в 1 л. вода на слаб огън 3 часа. Поставя се 100 г мед. Налива се в бутилка и се затваря добре. Приема се по 1 супена лъжица 4-5 пъти дневно. 6. Със 100 г захаросан мед се разбъркват добре 2 кафени лъжички синапово брашно. Взема се по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно след хранене.Язва В борбата с язвената болест традиционно успешно се използва прополисът. Добре е лечението да започне с приемането на 5-10% спиртен разтвор тъй като по-концентрираните разтвори могат да предизвикат усилване на коремните болки. 40-60 капки от 5-10% разтвор на прополиса се накапват в четвърт чаша хладка вода. Получава се белезникава прополисова водно-спиртна суспензия. Тя трябва да се разбърка добре. Необходимо е да се приема 3 пъти дневно 1.5 часа преди храна или 3 часа след храна. Ако поносимостта към 5-10% разтвор е добра, може да се премине към приемане на 20-30% разтвор на прополис по 30-40-50 капки три пъти дневно 1.5 часа преди или 3 часа след храна. Продължителността на лечение е 2 месеца. Бабина медена торта Бабина медена торта Необходими продукти : захар - 100 г яйца - 1 брой масло - 50 г краве мед - 50 г сода - 1 ч.л. ванилия - 1 ч.л. ванилова есенция брашно - 250 - 260 г масло - 200 - 250 г на стайна температура, за крема мляко - 300 - 400 г кондензирано портокали - настъргана кора на 1 портокал орехи - смлени за украса Начин на приготвяне : В разбийте яйцето със захарта до пухкава смес. Разтопете в съд на котлона меда и маслото и прибавете към тях содата. Бъркайте енергично докато сместа стане с леко карамелен цвят. Свалете от котлона и отново при непрекъснато бъркане добавете яйчната смес и ванилията. Постепенно добавяйте и брашното и бъркайте с дървена лъжица или шпатула, докато сместа се хомогенизира. Оставете я да почине за 1 час, покрита с фолио. След това от тестото трябва да разстелите и разточите 6 еднакви блата. Всеки от блатовете се пече за 4-5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, в тава, застлана с хартия за печене. Охлаждат се върху скара и се вадят внимателно от хартията. Изравнете блатовете от страни с еднакъв диаметър. Разбийте маслото с кондензирането мляко и добавете портокаловата кора, за да направите крема. Блатовете сглобете с крема, като отгоре намажете цялата торта. Направете украса по медената торта от фино смлени орехи.
Е-бюлетинИзползвай възможността да се запишеш за получаване на новите ни оферти по e-майл
Запиши

Записвайки се за нашия Е-бюлетин автоматично приемате Политика на ползване