Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Пчелна Ферма Валера

Бабина медена торта Бабина медена торта Необходими продукти : захар - 100 г яйца - 1 брой масло - 50 г краве мед - 50 г сода - 1 ч.л. ванилия - 1 ч.л. ванилова есенция брашно - 250 - 260 г масло - 200 - 250 г на стайна температура, за крема мляко - 300 - 400 г кондензирано портокали - настъргана кора на 1 портокал орехи - смлени за украса Начин на приготвяне : В разбийте яйцето със захарта до пухкава смес. Разтопете в съд на котлона меда и маслото и прибавете към тях содата. Бъркайте енергично докато сместа стане с леко карамелен цвят. Свалете от котлона и отново при непрекъснато бъркане добавете яйчната смес и ванилията. Постепенно добавяйте и брашното и бъркайте с дървена лъжица или шпатула, докато сместа се хомогенизира. Оставете я да почине за 1 час, покрита с фолио. След това от тестото трябва да разстелите и разточите 6 еднакви блата. Всеки от блатовете се пече за 4-5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, в тава, застлана с хартия за печене. Охлаждат се върху скара и се вадят внимателно от хартията. Изравнете блатовете от страни с еднакъв диаметър. Разбийте маслото с кондензирането мляко и добавете портокаловата кора, за да направите крема. Блатовете сглобете с крема, като отгоре намажете цялата торта. Направете украса по медената торта от фино смлени орехи.
Е-бюлетинИзползвай възможността да се запишеш за получаване на новите ни оферти по e-майл
Запиши

Записвайки се за нашия Е-бюлетин автоматично приемате Политика на ползване